Meštani Trnave: Naš pružni prelaz je nebezbedan, odneo je 9 života!

Foto: RINA/I. Nikolić

Čačak – Meštani Trnave pridružili su se protestima koji se organizuju u selu Donje Međurovo kod Niša nakon što je “pruga smrti” u sudaru voza i autobusa 21. decembra odnela pet života, a preko 30 ljudi je povređeno.

Trnavci su se okupili na lokalnom pružnom prelazu i apelovali da on nije bezbedan jer je upravo na tom mestu izgubljeno devet ljudskih života.

“Muža i mene voz je na ovom prelazu gađao pre 30 godina, samo pukom srećom ostali smo živi. Svake godine ovde neko pogine, skroz je nebezbedno i strahujemo za našu decu koja svakodnevno ovuda idu u školu”, rekla je Mira Živković.

Na protestu se okupilo oko 50 nezadovoljnih meštana.

“Ova pruga je zarasla u korov. Voz se ne vidi ali i ne čuje. Nekadašnji Ćiro čuo se kad krene iz Kraljeva, a ovi novi vozovi se čuju samo kad sviraju”, kaže Milorad Jeličić.

Svi se slažu da je neophodno izgraditi rampu.

“Obraćali smo se lokalnoj samoupravi, ali još uvek nismo dobili odgovor. Ovo mesto mora se obezbediti kako se ne bi ponovila slika koju smo videli u Nišu pre sedam dana. Ovde se na 30 metara ne vidi voz, a ove godine nastradao je mladić koji je ovuda prolazio bukvalno svaki dan i voz nije mogao da ga iznenadi, ali se desilo da ga nije ni čuo ni vedeo i poginuo je, to može da se desi svakom od nas onda. Rampa je neophodna”, apelovao je Miroslav Simović.