Lučani uskoro bogatiji za autoput i Industrijsku zonu

Koridor 11 - Foto: YouTube screnshot

Lučani – Izgradnja deonice autoputa  Preljina – Požega  na Koridoru 11,  koja  prolazi  kroz opštinu Lučane, počeće  krajem  marta  sledeće godine, izjavila  je predsednica optine Lučani Vesna Stambolić  nakon  obilaska ovog terena sa predstavnicima  kineske kompanije koja će izvoditi radove. Do tada,  Čačak , Požega  i Lučani , kroz čije teritorije prolazi trasa,  moraju da obave pripremne radove. Na području opštine Lučani biće sagrađena dva velika  tunela, rekla je Stambolić i najavila  izgradnju  industrijske zone. 

,,Tunel Laz biće dugačak oko dva kilometra i 800 metara. To će biti ogromne količine materijala i mi kao lokalna samouprava imamo obavezu da obezbedimo parcele za deponovanje tog materijala koji će biti korišćen za telo puta. Ono što ne bude na taj način iskorišćeno biće upotrebljeno za uređenje Industrijske zone koju smo mi planirali u Krstacu, odnosno Jokovića  polju gde će se nalaziti petlja za uključenje i isključenje sa autoputa“, rekla je predsednica opštine Lučani.

Dodala je da  taj prostor obuhvata površinu od oko 30 hektara kako je usvojeno planskim aktima.

,,To je prostor kojim želimo da izađemo u susret graditelju ovoga puta, ali i da i mi imamo koristi. Kada imate uređen prostor onda to daje mogućnost da domaćim investitorima i stranim, ponudite površine gde mogu da grade svoje objekte. Naravno, uslov za to će biti zapošljavanje naših stanovnika“, rekla je Stambolić.