„Kralje Petar I“ u četiri termina za Čačane

Foto: Promo

Filmski istorijski spektakl „Kralj Petar I“ imaće svoju premijeru u Beogradu u sutra 5. decembra, dok će publika u Čačku film moći da pogleda 10. i 11. decembra, u Domu kulture i to u dva termina, od 18 časova i 20.30 časova.

Režiju filma potpisuje Petar Ristovski, a film je nastao po romanu Čarape kralja Petra, Milovana Vitezovića objavljenog 1994. godine, a po scenariju Mihajla Vitezovića, Vladimira Simića i Vladimira Ćosića.

Snimanje filma trajalo je 110 dana na Staroj planini, u Valjevu, Somboru, Krupnju i LJuboviji. Premijera je bila planirana 11. novembra 2018, ali je prolongirana premijera zbog obimnosti i većih zahteva produkcije tokom postprodukcionog procesa. Ekipi je ostalo nekoliko snimajućih dana u Grčkoj na ostrvu Krf gde bi trebalo da se snimi sama srž i ponovno rađanje države Srbije posle ogromnih gubitaka, što bi trebalo da budu najvažnije i produkcijski najzahtevnije i najskuplje scene u filmu i jer nedostaju dodatna novčana sredstva za realizaciju filma koja bi se do premijere mogla nadoknaditi.

Završne scene filma su snimljene na ostrvu Krf 9. oktobra 2018. godine. Osim filma snimljena je i serija od deset epizoda koja će se emitovati 2019. godine na Radio-televiziji Srbije.