Kočović: U čačanskoj bolnici dva pacijenta životno ugrožena zbog respiratorne infekcije

Foto: RINA/I. Nikolić

Čačak – Predhodnih dana veliki broj pacijenata sa respiratornim infekcijama primljen je u bolnicu, najviše na grudno odeljenje i urgentnu prijemnu službu”, izjavila je za agenciju RINA PR čačanske bolnice dr Biljana Kočović.

Prema njenim rečima trenutno na odeljenju u jedinici intenzivnog lečenja ima šest pacijenata sa znacima respiratorne infekcije, od kojih su četiri na mehaničkoj ventilaciji, a preostala dva su pod intenzivnim lekarskim nadzorom.

,,Od četiri spomenuta pacijenta, dva su u vrlo teškom stanju, životno su ugroženi. Lekari se iz minuta u minut bore za njihov život. Kod jednog od te pomenute dvojice je dokazan izolovan virus AH1 N1. Dok kod ostalih pacijenata urađena je sirologija i čekaju se rezultati. Radi se sve neophodno kako bi se što bolje pacijenti zbrinuli”, rekla je Kočović i dodala da na grudnom odeljenju je takođe veliki priliv pacijenata sa respiratornom infekcijom.

,,Na grudnom odeljenju ima dosta hospitalizovanih pacijenata, svi su sa znacima respiratornih infekcija, ali nemamo još uvek dokaza da se radi o već pomenutom virusu”, kazala je Kočović.