Iz „Forverka“ izašli prvi proizvodi

Foto: Građevinar/Dragan Simonović via Reflektor

Čačak – U fabrici nemačke kompanije Forverk u Preljini kod Čačka počela je probna proizvodnja delova za auto industriju, izjavio je u emisiji „Odgovor“ TV Lav plus pomoćnik gradonačelnika za mesnu samoupravu i infrastrukturu, Milan Bojović. Bojović je naveo da je kompletno gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem posetilo fabriku u Preljini čija je gradnja počela prošle godine u julu.

Foto: Forverk Srbija via Reflektor

„Gradonačelnik Čačka je na poklon dobio jedan od prvih proizvedenih delova. Na njemu ima logo Republike Srbije, napisan na engleskom jeziku i oznaka automobilske kompanije za koju će se proizvoditi“, naveo je Bojović.

Bojović je istakao da bi proizvodnja u fabrici u Preljini trebalo da počne u martu.

Foto: Reflektor/Galaksija

„To je nešto na šta smo veoma ponosni s obzirom da smo najznačajnije aktivnosti realizovali u tom, segmentu infrastrukturnog opremanja poslovne zone u Preljini ali i Konjevićima. Ovo je bio prioritet. I za to smo dobili pohvale od predsednika kompanije i novog direktora kompanije  koji je rekao da takvu podršku ni od jedne loklane samouprave nisu doživeli nigde u svetu. Stvorili smo uslove za pokretanje proizvodnje u rekordnom roku i nadam se da će početi u martu ove godine“, izjavio je Bojović.