I lepa reč u službi seoskog turizma (VIDEO)

Foto: RTS

Gornji Milanovac – U Rudničko-takovskom kraju sve je više turista koji borave u seoskom ambijentu.

Predeo bogat prirodnim, kulturnim i istorijskim vrednostima interesantan je i domaćim i stranim gostima.

Odnedavno i u selu Ozrem u ponudi je etno-domaćinstvo sa savremenim uslovima za odmor na selu.

Sa željom da odmor provode u svom selu započeli su uređenje imanja. Potom su jedan po jedan objekat gradili, napravili bazen. Onda su Trbovići odlučili da tu oazu mira, omeđenu šumama i potocima, ponude i turistima. I nisu pogrešili, jer se pokazalo da kombinacija etno- ambijenta i savremenih uslova gostima prija više nego boravak u velikim turističkim centrima.

„Ja već imam neke godine i meni je tu mnogo mirnije, ali ima tu i za decu, muga da se kupaju, da se malo bave sportom, ima stoni tenis. Ovo vam je raj u Srbiji“, kaže Dragan Maslić iz Beograda.

Vesna Maslić hvali domaćine. „Sređeno je, čisto, priroda očuvana, domaćini ljubazni. Ne mogu ni da govorim o tome koliko su nas prihvatili kao deo porodice, stvarno se osećamo lepo“, dodaje Vesna.

Iako su tek od nedavno u seoskom turizmu, domaćini su se potrudili da gosti imaju sve uslove za odmor i uživanje. Da se opuste, pecaju ili rekreiraju. Pobrinuli su se da svaki detalj bude u skladu sa prirodom i da podseća na staro srpsko selo. I ne samo to.

„Lepa reč gvozdena vrata otvara. Kad dočekaš goste sa lepom reči, sa lepom hranom, lepom pričom onda nema problema, sve onda ide dalje samo“, kaže Branko Trbović.

U etno-selu nedaleko od Gornjeg Milanovca Trbovići rado dočekuju sve one koji žele da se vrate prirodi i koji, kako kažu, žele da odmore i oči i dušu.