„Hranom do zdravlja“ u Preljini (FOTO)

Foto: OŠ "Preljina"

Čačak/Preljina – Jedanaestu godinu za redom u Osnovnoj školi „Preljina“, održana je manifestacija „Hranom do zdravlja“. U organizaciji učenika i učitelja mlađih razreda, zajedno sa drugarima iz izdvojenih odeljenja Rakove i Prislonice.

Ova škola je danas ugostlila mnogobrojne roditelje, goste i sve one kojima je šarenilo našeg dvorišta privuklo pažnju.

Foto: OŠ „Preljina“
Foto: OŠ „Preljina“

Manifestaciju je otvorio predsednik školskog odbora Branko Dragićević koji je pohvalio rad škole na popularizaciji formiranja zdravih navika u ishrani dece. Osim toga deca su pokazala da se sem ishrane plodovi voća i povrća mogu koristiti za pravljenje raznih oblika. Što su kreacije na njihovim tezgama to i pokazale. Smešili su se zečići od kupusa i karfiola, gusenica od grožđa, strašila od budeva i mnogo toga još. Zanimljivo je bilo i takmičenje u kvizu zagonetki, na temu voća i povrća.

Foto: OŠ „Preljina“
Foto: OŠ „Preljina“

Specijalni gost je bio direktor Frikoma za Zapadnu Srbiju Miloš Ćirković, koji je izrazio zadovoljstvo što je Frikom učesnik ovakvih manifestacija.

Ova akcija danas je pokazala da zajednička saradnja škole i porodice jedna od osnovnih karika u sistemu obrazovanja. Prihod od ove manifestacije biće upotrebljen za unapređenje rada škole.

Ovom prilikom se iz OŠ „Preljina“ zahvaljuju roditeljima na saradnji.

Foto: OŠ „Preljina“

Foto: OŠ „Preljina“