Golf teren na obroncima Rudnika

Foto: RTS/Nikifor Vuković

Gornji Milanovac – Verovatno niste znali da jedini golf teren na livadi postoji na obroncima Rudnika. Napravio ga je Beograđanin Zoran Glišović za prijatelje goste jer smatra da su upravo u selu njegovih dedova idealni uslovi u sklopu prirode i da će tako upotpuniti i turistički sadržaj.

Prepoznatljive zastavice za golf terene uz Ibarsku magistralu privlače pažnju prolaznika. Tragajući za mestom gde bi se bavio omiljenim sportom, Zoran Glišović je u Svračkovcima kod Gornjeg Milanovca ugledao okućnicu porodice Lazić.

„Pojavio se i došao je da pita za livadu da igra golf i mi smo mu obećali. Jednostavno neka ima, nek igra, jer livada stoji, neće je odneti“, kaže Stojanka Lazić iz Svračkovaca.

Dogovor je pao i očas posla na livadi na kojoj pasu krave stvoreno je golf igralište. Idealan prostor, kako kaže Glišović za sve obučene golfere. Dovoljno širok teren sa konfiguracijom koja dozvoljava bezbroj kombinacija.

„Da može da se igra do 150 metara, to je bitno da kažem za golfere i da se vežba. I tako mala investicija od nekoliko zastavica, to je sva infrastruktura, oprema, štapovi, lepo vreme i uživanje“, objašnjava Zoran.

Do sada se golfom, iako se svrstava u najmasovnije sportove u svetu, na rudničkim padinama niko nije bavio. Ovaj Beograđanin, osim smeštaja u staroj brvnari njegovih predaka, u susednom selu, gostima koji vole golf nudi profesionalnu opremu i uživanje na planinskom vazduhu.

„Bilo je njih nekoliko i njih sam dovodio. Bila je to čast da odigramo zajedno jednu partiju i tako da je to lepo neko iskustvo. Nadam se da će biti sve više takvih gostiju“, naglašava Glišović.

O jedinstvenom terenu za golfere nedaleko od Gornjeg Milanovca već se priča, a Glišović veruje da će spoj stare škotske igre i turizma biti ključ uspeha. Možda i hoće, sudeći po pretpostavci da su prvi igrači golfa bili pastiri.