GG Jedan tim: Sa ponosom ističemo imena naših kandidata

Foto: Promo

Grupa građana „Jedan tim“ saopštila je da svoju kampanju bazira na promovisanju svoje liste i ponosnim isticanjem svakog svog kandidata za odbornika u budućem sazivu lokalnog parlamenta, navodeći da je upravo to ono što nedostaje svim drugim organizacijama koje su se prijavile za predstojeće izbore – ljudi.

„Kako drugačije objasniti zaklanjanje iza beogradskih lidera, angažovanje čitavog državnog aparata i aktiviranje satelitskih organizacija u vidu lažnih opozicionih lista za izbore u tako maloj sredini kao što je opština Lučani. Uprkos tome, vojvođanski aktivisti koji već mesecima špartaju Dragačevom sa terena nose loše vesti, pa je neko odlučio da preduzme i one radikalnije mere i izvrši pritisak na naše kandidate, pa čak i na ljude koji su nas svojim potpisom podržali“, piše u saopštenju.

Ovakvi potezi, kažu u grupi građana, sigurno predstavljaju i odraz nemoći i pokušaj da se sve ono loše iz prethodne četiri godine pokrije predizbornom kampanjom.

„Ali na njihovu žalost postoje ljudi koji se sećaju i njihovih obećanja od pre četiri godine, i (ne)dela u istom periodu. U prethodne četiri godine naša opština je ostala bez Suda, Katastra, Poreske uprave i 10 odsto stanovništva. Varošica Guča je ostala bez pijace, najveće privredno društvo muku muči sa plasmanom svojih glavnih proizvoda, a Sabor trubača i FK ‘Dragačevo’ su na najnižim granama u svojoj istoriji. Dakle malo je toga ostalo što nisu uspeli da zatvore. U zamenu za sve što je uništeno nudi nam se kafa, ratluk i cepanje drva, a kažu da će biti i ulja i brašna. I sve ovo se naziva dostojanstvenom kampanjom, navodi se u saopštenju.

A prava prilika da to svoje dostojanstvo pokažete je TV duel u kojem bi se predstavili kandidati na predstojećim izborima.

Iz grupa građana „Jedan tim“ pozivaju ostale predstavnika listi da izađu na TV duel.

Ističu kako je „sav ponos Dragačeva stao na jednu listu“, odnosno njihovu pored rednim brojem sedam.