FK ,,Mladost” spremna za prvo kolo Super lige Srbije

Foto: RINA

Lučani – Povodom starta prolećnog dela sezone, FK ,,Mladost” u Super ligi Srbije. šef stručnog štaba plavo – belih Nenad Milovanović i kapiten Ivan Milošević danas su u razgovoru sa novinarima rezimirali stanje u klubu nakon priprema u Antaliji.

“U Antaliji smo bili tri nedelje i osim povrede Odite veoma sam zadovoljan kako su protekle”, kazao je Milovanović i dodao da su na samom početku njihovog boravka u Turskoj imali peh sa veoma lošim vremenom.

“Prvih 7 – 8 dana je bilo baš loše vreme, pa zbog toga nismo mogli da odigramo planirane dve utakmice, ali smo sve vreme trenirali. Nakon toga odigrali smo pet jakih utakmica sa dve ruske i dve ukrajinske ekipe a poslednju utakmicu sa Astanom koji je učesnik Lige šampiona i Lige Evrope. Ove utakmice su nam bile merilo, da ako imamo ambiciju za više, da se ne lažemo, bolje da vidimo koji su nam problemi na pripremama i to na vreme da rešavamo”, ističe šef stručnog štaba.

Milovanović ističe da ono što nažalost nije dobro jeste peh sa Oditom koji je povredio meniskus na jednoj utakmici.

“Odita je uspešno operisan u nedelju u Beogradu i po nalazima lekara posle tri nedelje će moći da se priključi ekipi”, naglasio je on.

Milovanović kaže da su sada skoncentrisani na početak takmičenja u Super ligi i da ima pojedinih promena u timu.

“Naš bivši igrač Bojović vratio se iz Kazahstana i sa njim smo popunili prednji deo tima Nadam se da ćemo sa ova dva igrača dobiti ono što nam je falilo u jesenjem delu. Pojedini mlađi igrači su ustupljeni drugim klubovima, Kijevčanin i Obrenović Slogi iz Požege, Kiković u Žarkovo a Kilibarda je ustupljen Trajalu”, ističe Milovanović.

On je najavio prvu utakmicu sa FK “Mačva” i podsetio da Sinđić i Andrć imaju kartone, tako da ne mogu da konkurišu za igru u Šapcu.

“Svi ostali su zdravi i orni za igru, ekipa je uigrana a igrači znaju način na koji ja želim da oni igraju i šta su zahtevi celog stručnog štaba. Mačva je ekipa slična našoj, većina igrača već dve tri godine igra u istom sastavu, dosta se dobro poznaju. Oni su najopasniji iz kontre i polukontre, sa brzim bokovima kao što je Gavrić, Gemović, Šušnjar i Gigić a u špicu sa Adamovićem na sredini. To im je udarna snaga s tim što su na sve to dodali disciplinu u igri i dosta agresije. Ako uspemo da iz te njihove agresivnosti uspemo da izađemo sa nekim normalnim pasom onda imamo pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu”, zaključio je Milovanović.

Kapiten Ivan Milošević je takođe zadovoljan tokom pripremama.

“Od prvog dana sam video želju i motiv kod svakog pojedinca da se dokaže da zaslužuje mesto u prvih 11. Mislim da smo odlično radili bez obzira na neke poraze u tim pripremnim utakmicama jer smo videli gde smo kako bi ispravljali greške u startu kako bi tokom prvenstva bilo onako kako očekujemo”, kazao je Milošević. Kapiten plavo – belih je naglasio da je atmosfera u ekipi odlična i da su dva nova igrača koja su došli bili deo tima odranije.

“Bojović posle godinu dana kao da nas nije napuštao, bio je deo ekipe kad smo postigli najbolje rezultate, Bojić je takođe ponikao ovde i mislim da će biti velika pojačanja našoj ekipi. Očekujem da ćemo se izboriti za plej of i da nastavimo takmičenje u kupu što dalje”.

Što se tiče prve utakmice u Šapcu Milošević je rekao da je pred njima teška utakmica teren s obzirom na vremenske prilike.

“Mačva je poznata kao dobar domaćin, ulaze dodatno motivisani na domaćem terenu ali mi moramo da odgovorimo kvalitetnom igrom ako želimo da postignemo pozitivan rezultat. Imamo motiv više da im se revanširamo jer su nas pobedili u jesenjem delu”, zaključio je vođa tima.

Na konferenciji je najavljen i dolazak Miloševića koji se priključio takmičarskom pogonu krajem januara i sada je u takmičarskom timu. Očekuje se dolazak Šatare koji će posle teške povrede raditi odvojeno deset dana, a očekivanja su da će se oko trećeg, četvrtog kola priključiti timu i biti deo takmičarske ekipe.