Dodeljene nagrade „Beli labud“ (FOTO)

Foto: Opština Gornji Milanovac

Gornji Milanovac – Opština Gornji Milanovac je i ove godine u saradnji sa javnim preduzećima i ustanovama, a u cilju zaštite, unapređenja i očuvanja životne sredine, organizovala manifestaciju „Beli labud“, na kojoj su najuspešnijim stanovnicima te opštine uručene nagrade i priznanja.

Nagrade su dodeljene u pet kategorija i to za najlepša uređena seoska i gradska dvorišta, najlepše uređeno dvorište objekta kolektivnog stanovanja, najlepši balkon – terasa, najlepše uređen prostor oko poslovnog objekta, najlepše uređeno školsko dvorište, nagrada za projekat uređenja zelenih površina „Mihajlo Simović“.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Prvu nagradu u kategoriji najlepše seosko domaćinstvo osvojila je porodica Miloša Petakovića iz Semedraža, drugu nagradu su podelile porodice Kose Radojković iz Loznja i Nade Todorović iz Donje Crnuće, dok je treće mesto osvojila porodica Marije Bogdanović iz Zagrađa.

Prvu nagradu za najlepše uređeno gradsko dvorište osvojila je Biljana Relić iz Brusnice, drugo Spasenija Mijatović iz Ulice Nikole Lunjevice 63, a treće Pavle Radovanović iz mesta Parac.

Foto: Opština Gornji Milanovac

U kategoriji najlepše uređen prostor oko poslovnog objekta, prvo mesto su podelili Centar dečjih letovališta Rudnik i „Tri hrasta“ iz Klatičeva, dok je drugo mesto pripalo kafani „Lunjevica“.

Za najlepše uređenu terasu, nagrade su dobili Nada Todorović iz Donje Crnuće, Vera Živanović iz Ulice Vuka Karadžića 119 i Radmila Marković iz Ulice Vojvode Milana Obrenovića 29.

Nagradu za uređenje predela dobila je porodica Ivana Jakovljevića iz Mutnja.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Predsednik komisije i šef kancelarije za zaštitu životne sredine opštine Gornji Milanovac Nevena Obradović, izjavila je da je komisija radila svesno i profesionalno, a kao glavni cilj manifestacije navela je motivisanje građana da se bave svojim životnim prostorom.

„Ovom manifestacijom šaljemo poruku koliko je bitno da i pojedinci učestvuju u uređenju životnog prostora, a ne samo firme i javna preduzeća koji su u obavezi“, rekla je ona.

Nagrade su dodeljene u pet kategorija, pošto za dve nije bilo prijavljenih učesnika.

Iz budžeta opštine Gornji Milanovac za prva tri mesta opredeljeni su novčani iznosi u visini od 15.000, 10.000 i 5.000 dinara.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Za kategoriju najlepša terasa izdvojeno je 8.000, 6.000 i 4.000 dinara. Nagrada za uređenje predela iznosi 20.000 dinara, dok je 14 učesnika dobilo vaučer u iznosu od 3.000 dinara koji mogu da iskoriste u radnji „Neven komerc“.

Program svečane ceremonije dodele nagrade „Beli labud“ upotpunjen je zvucima violine i čarobnim izvođenjem dela klasične muzike violinistkinje Jelisavete Zorićkao i virtuoznim izvođenjem numere klasične muzike na klaviru mlade pijanistkinje Anđele Jovićević.