Demokrate neće sa Dverima u Čačku, Boško na ledu posle Lučana?

Foto: RINA

Čačak – Kako Reflektor saznaje, pukotine u Savezu za Srbiju postaju sve vidljivije, barem kada je Čačak u pitanju. Sve glasniji su pojedinci iz Demokratske stranke koji se protive koaliciji sa Dverima, a među najglasnijima je lider čačanskih demokrata Mirjana Milenković Talović, koja je odbila sastanak sa Aleksandrom Tanaskovićem, šefom odborničke Dveri u skupštini grada.

Mirjana Milenković Talović

„Sve se promenilo posle Lučana. Boško Obradović je ubedio sve u Savezu da on ima ljude i organizaciju u Lučanima i oni su njemu prepustili inicijativu. Međutim na terenu se pokazalo da je to sve prazna priča, kampanja je bila jako loša sa malim brojem ljudi. Sve se svelo na Boška koji nije silazio sa lokalnih medija i sve ostale stavio u drugi plan. Niko u Savezu nije bio zadovoljan rezultatom, zato je Boško posle izbora sklonjen u drugi plan. Ljudi iz DS-a su od starta bili protiv koalicije sa Dverima zbog njihove ekstremnosti, ali su ćutali na nagovor vrha stranke i Saveza, zarad nekih viših ciljeva. Sada se situacija menja i sve više zagovornika građanske opcije želi na izbore bez Dveri – saopštio nam je izvor blizak Savezu za Srbiju.

Ostaje da se vidi ima li Demokratska stranka snage da se konsoliduje i iskoristi građanski kapacitet koji Čačak svakako poseduje.