Delimično završeni radovi u Lominoj ulici

Foto: Opština Gornji Milanovac

Gornji Milanovac – Radovi na delu kanalizacione mreže u Lominoj ulici, sa kojima je započeto u petak, 06. avgusta delimično su završeni, saopšteno je iz Opštinske uprave Gornji Milanovac.

Kako je izjavio v.d. direktor Javnog komunalnog preduzeća Ivan Lazić radovi u Lominoj su obustavljeni iz tehničkih razloga: „Glavni razlog obustave radova na delu kanalizacione mreže u Lominoj ulici jeste taj što je rov dubine šest metara vrlo blizu stambenog objekta. Da smo nastavili dalje sa kopanjem, postojala je mogućnost ugrožavanja same zgrade, a samim tim i stanara iste.“

Kada je reč o samoj kanalizaciji, Lazić je naglasio da su radnici uspeli da poprave kvar na toj lokaciji, koji već pet godina pravi probleme građanima: „Godišnje, ekipe JKP sto osamdeset i četiri puta izlaze na tu lokaciju i popravljaju kvar. U ova tri dana, koliko su radovi trajali, uspeli smo da saniramo postojeći kvar i zamenili smo cev u dužini od 5 metara.“ Prema rečima v.d. direktora, ekipe ovog preduzeća su proprale celu kanalizacionu liniju, duž cele ulice, ne samo deonicu na kojoj su izvođeni radovi. Sada je ta kanalizacija kompletno u funkciji.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Lazić je najavio raspisivanje nove javne nabavke za radove na ovom delu kanalizacione mreže: „Nama predstoji raspisivanje nove javne nabavke za radove u Lominoj. U ovakvoj situaciji, sigurno ćemo raditi duplu kanalizaciju. Ostavićemo ovu koja je stara, ali funkcionalna, a sa druge strane pokušaćemo da nađemo novo i najbolje rešenje.“

Kada je reč o ugovoru koje je JKP zaključilo sa izvođačem radova, v.d. direktor je rekao da je on raskinut. Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“ neće imati velike troškove kada je reč o ovim radovima i svih 1.610.000 dinara je ostalo neutrošeno.