Četvrti dan skupštinske rasprave

Izvor - Reflektor

Foto: YouTube sreenshot

Čačak – Odbornici Skupštine grada Čačka nastavili su danas sednicu na čijem dnevnnom redu se nalazi više od 30 tačaka.

Na sednici koja je počela u četvrtak, sa pauzom u dane vikenda, razmatrani su predlozi programa rada Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“, Umetničke galerije „Nadežda Petrović“, Međuopšinskog istorijskog arhiva za grad Čačak, opštine Gornji Milanovac i Lučani, Narodnog muzeja, Doma kulture, Naučno tehnološkog parka, Gradske stambene agencije, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju za 2018. godinu.

Odbornici su razmatrali i predlog Akcionog plana zapošljavanja grada u ovoj godini, zatim predlog Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, predlog Odluke o pijacama, održavanju javnih zelenih površina.

Raspravljalo se i o sprovođenju Javnog konkursa za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i održavanje zelenih površina i groblja „Gradsko zelenilo“, minimalnoj naknadi za održavanje zgrada na teritoriji Čačka, kao i utvrđivanju iznosa naknade za upravljanje u slučaju prinudno postavljenog upravnika.

Odbornici su jutros započeli raspravu i ekonomskoj ceni programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad Čačak

Na dnevom redu se između ostalo nalaze predlozi odluka o obrazovanju Saveta za populacionu politiku grada Čačka, rešenje o razrešenju i izboru pojedinih članova radnih tela Skupštine grada, kao i predlozi Komisije za kadrove i mandatno imunitetska pitanja.