Čačak domaćin Balkanskog prvenstva u odbojci za juniorke

Foto: YouTube screenshot TV Galaksija

Čačak – Grad Čačak će u periodu od 21. do 25. avgusta, u Plavoj hali u Atenici, biti  balkanskog prvenstva u odbojci za juniorke.

Organizatori šampionata su Odbojkaški savez Srbije sa OK Sloboda S koji će  imati podršku rukovodstva grada Čačka, kompanije Sloboda, Sportskog centra Mladost i Turističke organizacije Čačka kako bi na visokom nivou organizovali ovo takmičenje.

Ovim povodom danas je priređena konferencija za štampu gde se govorilo samom turniru i organizaciji istog. Na turniru će učestvovati osam reprezentacija i to domaćin Srbija, potom Rumunija, Bugarska, Makedonija, Turska, Albanija, BiH i Crna Gora.

Tehnički direktor prvenstva Radovan Majstorović „Libec“ istakao je da grad Čačak će na ovaj način ugostiti preko 180 i 200 gostiju iz inostranstva i izrazio zahvalnost kompaniji Sloboda,a li i gradu Čačku na dosada učinjenom kao i garancijama da će takmičenje biti organizovano na najvišem nivou.

Gradonačelnik Čačka, gospodin Milun Todorović je napomenuo da će grad Čačak u saradnji sa kompanijom Sloboda, kao i svim ostalim akterima učiniti sve da pripreme za turnir budu na majjsmalno visokom nivou, kao i organizacija samog turnira. On se zahvalio i predsedniku Odbjkaškog saveza Srbije, gospodinu Zoranu Gajiću, na ukazanom poverenju koje je pružio Čačku, napomenuvši da sve troškove smeštaja sportista, trenera, sudija i delegata snosi Odbojkaški savez Srbije. Todorović je izrazio i uverenje da će Čačak u skorijoj budućnosti biti i domaćin Evropksog šampionata.

Za kraj su organizatori pozvali sve ljubitelje sporta, naročito odbojke, iz Čačka i okoline da u tih pet dana budu gosti na sportskim borilištima.