Borac počeo sa pripremama za narednu sezonu

Foto: YouTube Screenshot MO Sport

Čačak – Jučerašnjom prozivkom u 10 časova, na stadionu kraj Morave, fudbaleri Borca su otpočeli sa pripremama za narednu sezonu u kojoj posle dužeg niza godina neće nastupati u eltinom rangu takmičenja, Super ligi, već u Prvoj ligi Srbije. Tim povodom je juče u prostorijama kluba organizovana konferencija za medije na kojoj su govorili predsednik upravnog odbora Predrag Teofilović i sportski direktor i šef stručnog štaba Vladimir Stanisavljević.

Teofilović je istakao da će Borac ove sezone, nažalost svih Čačana, nastupati u Prvoj ligi Srbije. Istakao je da je trenutna situacija u klubu teška, ali i da su svi spremni da daju svoj maksimalan doprinos kako bi Borac prevazišao probleme. On se posebno zahvalio šefu stručnog štaba Vladimiru Stanisavljeviću koji je prihvatio težak zadatak, da u sradnji sa svim ljudima koji su na rukovodećim pozicijama u klubu pokuša da izvuče maksimum iz trenutne situacije. Predsednik upravnog odbora je napomenuo da će komletene pripreme fudbaleri Borca odraditi u Čačku gde imaju maksimalne uslove za rad.

Vladimir Stanisavljević je takođe istakao tešku situaciju u klubu, naveo je činjenicu da su od 23 igrača koji su prošle sezone bili u takmičarskom pogonu, u timu ostala svega njih trojica (Kuveljić, Bogićević i Perić), dok su ostali napustili klub zbog isteka ugovora ili sporazumnim raskidom ugovora na štetu kluba zbog dugovanja koje klub ima prema pojedinim igračima. Prvm timu će biti priključeno šest igrača koji se nalaze na pozajmic, ali i oni iz omladinskog i kadetskog pogona. Stanisavljević je napomenuo i da klub ima problem sa blokadom, odnosno nemogućnošću registracije novih igračaa, ali da će od postojećeg igračkog kadra pokušati da naprave ekipu koja može odgovriti takmičarskim izazovima u Prvoj ligi Srbije, koja je zahtevna u kojoj je pregršt ozbiljnih klubova.

Foto: YouTube Screenshot MO Sport

Borac prve dve utakmice igra u Čačku, a premijera je na programu 18. avgusta protiv Inđije.