Bojović: Usled obilne kiše mnogi putevi neprohodni na Kablaru (VIDEO)

Pomoćnik gradonačelnika Čačka, Milan Bojović, foto: TV Telemark

Čačak – Nevreme koje je u četvrtak popodne zahvatilo pojedine delove Čačka prouzrokovalo je veliki štetu uglavnom na putnoj infrastrukturi, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović.

„Sinoć smo imali velike štete u mesnim zajednicama Rošci, Jančići i Vidova. Neki od putnih prava su bili sanirani nakon bujičnih poplava u junu, međutim ovoga puta oštećenja su znatno veća“, rekao je Bojović novinarima.

Prema njegovim rečima, veliki broj putnih pravaca je neprohodan, dodajući da su sve ekipe na terenu i otklanjaju posledice obilnih padavina.

„Nadamo se da ćemo za vikend i početkom naredne nedelje privremeno sanirati sve putne pravce, a nakon toga izvršiti kompletniju rekonstrukciju. Za grad Čačak je veliki izazov da sve putne pravce obnovi, zbog čega će određene planirane aktivnosti trpeti“, naglasio je Bojović.

On kaže da treći mesec zaredom, u pojedinim delovima opštine pada obilna kiša, 50 litara za sat vremena.

Obilne padavine su zabeležene na području Loznice, Jezdine, Pridvorice, Parmenca, Pakovraća, kao i u selima na planini Kablar.

Olujni vetar je pričinio veliki štetu na stambenim objektima u mesnoj zajednici Parmenac.

„Najoštećenija infrastruktura je u mesnim zajednicama Loznica, Jezdina, Rošci, Jančići i Vidova. Najveća šteta na putnoj infrastrukturi je u kablarskim selima“, zaključio je Bojović.

(VIDEO: TV Telemark)